سقف‌های ایزوبرد

دنبال یه سقف زیبا و با کیفیت بالا هستی که بهت تو صرفه‌جویی انرژی کمک کنه؟ سقف‌های ایزوبرد راه‌حل مناسب هستن. این سقف‌ها با طراحی زبانه و شیار و رنگ سفید صیقلی، هم زیبا هستن و هم خاصیت عایق حرارتی عالی دارن. دیگه لازم نیست نگران قبض‌های انرژی باشی، سقف‌های ایزوبرد دارای مقدار R نصب شده و مقدار R سالخورده هستن.

مقدار R در ساختمان سازی چه معنی می دهد؟

در زمینه ساختمان‌سازی، “R” نشان‌دهنده مقاومت حرارتی یا “R-value” می‌باشد. این مقدار نشان‌دهنده توانایی یک ماده در مقاومت در برابر جریان حرارت است. هرچه مقدار R بالاتر باشد، عایق‌بندی آن ماده در برابر گرما یا سرما بهتر است. این ویژگی به ویژه در طراحی دیوارها، سقف‌ها، کف‌ها و پنجره‌ها برای افزایش کارآیی انرژی در ساختمان‌ها مهم است. R-value بر اساس ضخامت ماده و خواص حرارتی آن تعیین می‌شود.

ایزوبرد یک سقف حرارتی با چگالی بالاست که ضخامت‌های مختلفی از ۲۵ میلی‌متر تا ۸۰ میلی‌متر داره. بالاتر از همه، سقف‌های ایزوبرد با طراحی زبانه و شیار و رنگ سفید صیقلی زیبا هستن. بنابراین، سقف‌های ایزوبرد نیازی به رنگ‌آمیزی ندارن و رنگ سفیدشون به راحتی محو نمی‌شه.

در ادامه با سایت ایران کناف همراه باشید.

سقف‌های ایزوبرد
سقف‌های ایزوبرد

کاربردهای ایزوبرد

  • سقف‌های مدرن ایده‌آل
  • کاربردهای بالای تیرچه‌های سقفی
  • عایق‌بندی بین دیوارهای خانه‌های جدید
  • عایق‌بندی زیر کف در خانه‌های جدید

سقف ایزوبرد برای خانه شما

اولاً، سقف‌های ایزوبرد در ضخامت‌های مختلفی از ۲۵ تا ۸۰ میلی‌متر موجود هستن. دوماً، این تخته‌های سقفی در طول‌های مختلف از ۱.۸ متر تا ۸ متر موجود هستن. به‌ویژه، این سقف‌ها نیاز به عایق‌بندی رو کاهش می‌دن چون همه ضخامت‌های ایزوبرد دارای مقدار R هستن.

معمول‌ترین ضخامت نصب شده ۴۰ میلی‌متره. مقدار R 1.60 باعث کاهش نیاز به عایق‌بندی سقف می‌شه. با این حال، توصیه می‌شه که ضخامت مناسب عایق سقف رو نصب کنی و بهتره مقدار R رو تا 3.70 افزایش بدی. بالاتر از همه، داشتن عایق حرارتی بیشتر در فضای سقف، بهت یه عمر صرفه‌جویی در انرژی می‌ده.

ایزوبرد بالای تیرچه‌ها

نصب ایزوبرد بالای تیرچه‌های سقفی زیر ورق‌ها باعث کاهش حرارت فضای سقف می‌شه و در نتیجه دمای داخلی خانه راحت‌تر می‌شه.

ایزوبرد بین دیوارها

نصب ایزوبرد در فضای حفره دیوار برای بهبود دمای داخلی ایده‌آله. بهتره تخته‌های سقف در فضای حفره دیوار قرار بگیرن همزمان با ساختن دیوارهای آجری.

ایزوبرد زیر کف

عایق‌بندی زیر کف یک راه‌حل مؤثر در آب و هوای سرد هست. در این کاربردها، دمای سرد زیر کف رو از ورود به خانه کاهش می‌دیم. تخته‌های سقف XPS رو قبل از ریختن بتن کف نصب می‌کنیم.

مطلب تصادفی: 5 راه تقویت سقف کاذب

سقف‌های ایزوبرد برای DIY

سقف‌های ایزوبرد
سقف‌های ایزوبرد

یکی از ویژگی‌های ایزوبرد اینه که یک فرد علاقه‌مند به DIY به راحتی می‌تونه این کار رو انجام بده. پنل‌های ایزوبرد با طراحی زبانه و شیار عرض ۶۰۰ میلی‌متر دارن و در طول‌های مختلف موجود هستن.

بالای سقف ایزوبرد یک تخته پلی‌استایرن اکسترود شده XPS هست. این سقف‌ها برای بیشتر کاربردها تمیز و ساده کار می‌کنن. بنابراین، با عرض ۶۰۰ میلی‌متر تخته‌ها، سرعت کار سریع و تمیزه. در نتیجه، تخته‌ها به راحتی و با کمک یک نفر نصب می‌شن.

برای مثال، یه گاراژ تک نفره در چند ساعت بدون هیچ‌گونه آلودگی تکمیل می‌شه.

سقف‌های ایزوبرد یکی یکی با عرض ۶۰۰ میلی‌متر نصب می‌شن. یک دفتر ۶ متری به ده تا تخته نیاز داره. با طراحی زبانه و شیار، هر تخته به راحتی در دیگری جا می‌گیره.

ایمنی آتش‌سوزی سقف‌های ایزوبرد

ایزوبرد دارای درجه‌بندی آتش BB 1/2 هست. بنابراین، ایزوبرد شعله‌ور نمی‌شه. با این حال، در صورت وقوع آتش‌سوزی در فضای سقف، ایزوبرد شعله‌ور نمی‌شه. نصب عایق Aerolite با درجه‌بندی آتش AA 1/1 یک مانع مقاوم در برابر آتش فراهم می‌کنه.

زیبایی‌های ایزوبرد

ایزوبرد یه سطح سفید روشن داره که به راحتی با محصولات پایه آب قابل رنگ‌آمیزی و لکه‌گیریه. گزینه “Isopine” دارای شیارهای مرکزی 100 میلی‌متری در طول هر تخته است تا اثری شبیه به پنل چوبی زبانه و شیار ایجاد کنه. تمیز کردن ایزوبرد بدون رنگ با یه گردگیر پر انجام می‌شه.

مقاومت ایزوبرد در برابر آب

آب به راحتی روی سقف‌های ایزوبرد تأثیر نمی‌ذاره؛ این سقف‌ها با موفقیت در حمام‌ها، آشپزخانه‌ها و استخرهای سرپوشیده استفاده می‌شن. در صورت نشت سقف، ایزوبرد آب رو جذب نمی‌کنه.

ایزوبرد مدل‌سازی گسترده‌ای روی ساختمان‌های مختلف انجام داده تا سطح مقاومت حرارتی (و ضخامت معادل ایزوبرد) رو برای دستیابی به راحتی با کمترین مصرف انرژی و هزینه مقرون‌به‌صرفه ارزیابی کنه.

مزایا و معایب ایزوبرد

مزایا و معایب سقف ایزوبرد
مزایا و معایب سقف ایزوبرد

مزایای ایزوبرد

  • نصب سقف ایزوپاین یا ایزوبرد یه کار تمیز و نسبتاً بدون گرد و غباره.
  • سقف‌های ایزوبرد XPS هم عایق حرارتی با چگالی بالا هستن و هم سقف‌های زیبا.
  • نشتی آب به راحتی روی سقف‌های XPS تأثیر نمی‌ذاره.
  • سقف‌های XPS Isopine دارای مقدار R عالی برای بهبود دمای داخلی خانه هستن.
  • سقف‌های XPS ایزوبرد نیاز به رنگ‌آمیزی ندارن و محصول به راحتی محو نمی‌شه.
  • نصب سقف‌های ایزوبرد زبانه و شیار یه عمر راحتی و زیبایی رو برای خونه فراهم می‌کنه.

معایب سقف‌های ایزوبرد XPS

همونطور که می‌دونیم، XPS گزینه خوبی برای عایق صوتی نیست. ما توصیه می‌کنیم که عایق 135 میلی‌متری Aerolite یا 135 میلی‌متری Knauf Ecose رو بالای ایزوبرد نصب کنید. این محصولات عایق نه تنها تمام صداها رو از ورود به خونه متوقف می‌کنن، بلکه مقدار R خونه رو به طور قابل توجهی بهبود می‌بخشن و در نتیجه خونه‌ای راحت‌تر در تابستون و گرم‌تر در زمستون ایجاد می‌کنن.

کاربردهای سقف ایزوبرد و XPS

سقف‌های ایزوبرد برای همه خانه‌ها ایده‌آل هستن چون به عنوان سقف‌های حرارتی هم محسوب می‌شن. به همین دلیل، ما می‌تونیم نیاز به عایق حرارتی رو بر اساس مقررات SANS کاهش بدیم. ایزوبرد همچنین می‌تونه در بلوک‌های اداری با پارتیشن دیوار خشک نصب بشه.

در بسیاری از ساخت و سازهای جدید، ایزوبرد XPS در فضای حفره دیوارهای آجری نصب می‌شه تا یه خانه با کارایی حرارتی بهتر ایجاد کنه.

نصب ایزوبرد

اگه یه آدم علاقه‌مند به DIY باشی، نصب ایزوبرد نسبتاً ساده‌ست. تخته‌ها یا ساده هستن یا با طراحی زبانه و شیار مثل تخته‌های سقفی چوبی قدیمی.

  • طول تخته سقف رو اندازه بگیر.
  • قبل از بریدن تخته سقف، باید حدود 40 میلی‌متر از طول کل کم کنیم.
  • چسب XPS رو به تیرچه‌ها اضافه کن.
  • تخته سقف رو در جای خودش قرار بده و کلیپ‌های پشتیبانی فولادی رو نصب کن.
  • تخته سقف بعدی رو اضافه کن و قبل از اینکه بدونی، سقف آماده‌ست.

نصاب‌های ایزوبرد

وقتی می‌خوای نصاب ایزوبرد استخدام کنی، پیشنهاد می‌کنیم چند تا مرجع بگیری. بسیاری از نصاب‌های DIY فکر می‌کنن که می‌دونن چطور نصب کنن؛ با این حال، اگه می‌خوای سقف بی‌نقص باشه، نیاز به کسی داری که تجربه نصب ایزوبرد داشته باشه، چون برخی نکات و ترفندها برای یه پایان عالی ضروریه.

سقف‌های حرارتی ایزوبرد

سقف‌های حرارتی ایزوبرد برای بهبود دمای داخلی خانه

سقف‌های XPS زیبا هستن و برای بهبود دمای داخلی خانه عالی هستن. شاید بپرسی این سقف‌ها چطور دمای داخلی خانه رو بهبود می‌بخشن؟ خب، این سقف‌ها دارای مقدار R بر اساس ضخامت XPS هستن. هر چقدر سقف ایزوبرد ضخیم‌تر باشه، مقدار R بهتره.

همچنین مزایای نصب سقف کاذب را نیز بخوانید.

مشخصات سقف ایزوبرد

طرح ایزوپاین ایزوبرد یه سقف زبانه و شیار 100 میلی‌متریه. رنگ طبیعی ایزوبرد سفیده، بنابراین نیازی به رنگ‌آمیزی نداره.
طول‌های برش 1.8 متر حداقل تا 8 متر هستن. طول‌های برش در افزایش 600 میلی‌متری موجوده.
ضخامت 25 میلی‌متر / 30 میلی‌متر / 40 میلی‌متر / 50 میلی‌متر / 80 میلی‌متر
چگالی 32 کیلوگرم در متر مکعب – 36 کیلوگرم در متر مکعب

مقاوم در برابر آب

وقتی ایزوبرد رو همراه با عایق حرارتی نصب می‌کنی تا به مقدار R مورد نیاز برسی، مهمه که بدونی ایزوبرد دارای مقدار R فعلی و مقدار R سالخورده هست.

در واقع مقدار R ایزوبرد با گذشت زمان کاهش پیدا می‌کنه. بنابراین، برای بهترین نتایج عایق حرارتی، مقدار R سالخورده اعمال می‌شه.

پرسش‌های متداول سقف ایزوبرد

این سقف‌ها سقف‌های حرارتی هستن.


برخلاف تخته‌های سقف سنتی که مقدار R کمی دارن یا اصلاً ندارن، ایزوبرد یه سقف حرارتیه که خونه رو در زمستون گرم‌تر و در تابستون خنک‌تر می‌کنه.

این سقف‌ها رو می‌شه در همه خونه‌های جدید و بلوک‌های اداری نصب کرد.

سه تا از بهترین مزایای ایزوبرد ایناست:

اول اینکه به عنوان سقف حرارتی دسته‌بندی می‌شن.
دوم اینکه مقاوم به آب هستن و تحت تأثیر نشت آب قرار نمی‌گیرن.
و آخر اینکه نیازی به رنگ‌آمیزی ندارن.

iranknauf.com | ایران کناف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب دیگر…

Call Now Button